مقایسه آبرنگ و گواش؛ خرید + قیمت بهترین آبرنگ و گواش

گواش و آبرنگ هر دو از بهترین ابزارآلات رنگ‌آمیزی برای نقاشی کشیدن هستند که باعث خلق اثر‌های خاص و منحصربه‌فردی می‌شوند. گواش به دلیل غلظت و پوشش دهی بالا بیش‌تر انتخاب طراحان گرافیک است و آبرنگ به دلیل شفافیتی که دارد بیش‌تر توسط هنرمندان طبیعت‌گرا انتخاب می‌شود. 

اما سوال اینجاست که گواش یا آبرنگ؟ کدام برای نقاشی بهتر است؟ در این مقاله همراه ما باشید تا با بررسی ویژگی‌های هر یک از این محصولات به مقایسه آبرنگ و گواش بپردازیم.

 

آشنایی با آبرنگ نقاشی

آبرنگ به عنوان یک ماده چسبنده حلال در آب از ترکیب رنگدانه‌های مختلف به‌صورت قرص‌های فشرده ساخته می‌شود. طراحی ابرنگ به دلیل شفافیت رنگ‌ها، ظرافت و زیبایی منحصربه‌فردی دارد. البته یک هنرمند برای رسیدن به رنگ مورد نظر باید آبرنگ را با مقداری آب مخلوط کند. به همین دلیل با خرید آبرنگ به طیف وسیعی از رنگ‌های متنوع و گوناگون دسترسی پیدا می‌کند. قبل از مقایسه آبرنگ و گواش بد نیست با جدول مزایا و معایب این محصول آشنا شوید:

مزایا معایب 
ایجاد ظرافت و زیبایی در نقاشی دیر خشک شدن
ترکیب کردن راحت رنگ‌ها دشواری کنترل آبرنگ به دلیل رقیق بودن
کمک به تقویت تمرکز و خلاقیت نیاز به مهارت بالا
کمک به آرامش روح و روان سخت بودن تصحیح اشتباهات
امکان جابه‌جایی راحت آسیب‌پذیری در برابر نور و رطوبت

بررسی کاربرد آبرنگ نقاشی

آبرنگ نقاشی به دلیل شفافیت رنگدانه‌ها و تنوع تکنیک‌ها، کاربرد‌های زیادی دارد و می‌تواند برای نقاشی چهره، طبیعت، نقاشی انتزاعی، نقاشی مینیاتوری، تصویر‌سازی، کارت‌سازی، نقاشی روی بوم، نقاشی روی پارچه، رنگ‌آمیزی نقشه، طراحی معماری و… مورد استفاده قرار گیرد.

خرید آبرنگ نقاشی

آشنایی با گواش

گواش، نوعی رنگ حلال در آب است که با حل شدن رنگدانه‌های آن در آب، یک تصویر مات و کدر روی کاغذ ایجاد می‌کند. رنگ‌ گواش به‌صورت خمیری در تیوپ‌های پلاستیکی یا شیشه‌ای قرار گرفته و بعد استفاده روی کاغذ، یک ظاهر مخملی ایجاد می‌کند. پوشانندگی بالا و خشک شدن سریع از مهم‌ترین ویژگی‌های گواش هستند. در ادامه با یک جدول، مزایا و معایب این محصول را بررسی کردیم:

مزایا  معایب
طیف رنگی متنوع احتمال ترک خوردگی
پوشانندگی بالا احتمال پاک شدن از روی کاغذ 
خشک شدن سریع احتمال ایجاد لک به دلیل غلظت بالا
استفاده راحت برای کودکان و افراد مبتدی عدم کاربرد در بعضی تکنیک‌های حرفه‌ای
ایجاد برجستگی روی سطح کاغذ نیاز به مراقبت در برابر نور و رطوبت

 

بررسی کاربرد گواش

رنگ‌های گواش در سبک‌های گوناگون قابل استفاده هستند. همچنین این رنگ‌ها می‌توانند برای تصویرگری مجلات و پوستر‌ها یا طراحی کتاب‌های کودک استفاده شوند. رنگ‌های گواش بیش‌تر برای ساخت کاردستی و آموزش نقاشی به کودکان و افراد مبتدی کاربرد دارند، اما برای خوشنویسی و نوشتن عناوین و حروف نیز انتخاب خوبی هستند.

آبرنگ بهتر است یا گواش؟

مقایسه آبرنگ و گواش

مقایسه آبرنگ و گواش برای کسانی که قصد وارد شدن به دنیای هنر را دارند، یک چالش مهم و البته جذاب است. شاید فکر کنید فرق ابرنگ با گواش فقط مربوط به غلظت رنگ‌ها می‌شود، در حالی که تفاوت این دو ماده فراتر بوده و سرعت خشک شدن، میزان رنگ دهی، بافت رنگ، رسم خطوط ریز و درشت، تاثیرات روانشناختی و… را هم در بر می‌گیرد. در ادامه تفاوت گواش و آبرنگ را به طور کامل بررسی کرده‌ایم:

 

  • خشک شدن رنگ

با مقایسه آبرنگ و گواش می‌توان متوجه شد که گواش به دلیل پوشش‌دهی کامل و خشک شدن سریع، برای کودکان انتخاب بهتری است. این ماده به دلیل غلظت بالا، جلوه خاص و ویژه‌ای در نقاشی ایجاد کرده و به کسانی که تازه قصد دارند نقاشی را شروع کنند، پیشنهاد می‌شود.

 آبرنگ هم با داشتن غلظت کم، یک بافت رنگی نرم و لطیف و نازک را روی کاغذ ایجاد می‌کند. مهم‌ترین فرق بین گواش و ابرنگ به توانایی کنترل رنگ و ایجاد عمق آن‌ها مربوط می‌شود. البته برای نقاشی با آبرنگ به صبر و حوصله بیش‌تری احتیاج است.

 

  • نوع و غلظت رنگدانه‌ها

برای مقایسه آبرنگ و گواش باید نوع رنگدانه‌ها را بشناسید! در دنیای هنر، گواش با رنگدانه‌های غلیظ و پوششی شناخته می‌شود و آبرنگ به داشتن رنگدانه‌های رقیق و شفاف معروف است. 

گواش با خلق آثار هنری با رنگ‌های مات و زنده می‌تواند اشتباهات نقاشی را بهتر پوشش دهد. در حالی که استفاده از آبرنگ به دلیل لایه‌های رنگی شفاف و نازک به دقت و مهارت بیش‌تری احتیاج دارد. به طور کلی می‌توانیم بگوییم که سبک هنری و نوع اثر بر انتخاب گواش یا آبرنگ تاثیرگذار هستند.

مقایسه‌ی تفاوت گواش با آبرنگ

  • میزان رنگ‌دهی

پوشش‌دهی گواش نسبت به آبرنگ بیش‌تر است؛ زیرا گواش به دلیل غلظت بالاتر، رنگ‌دهی قوی‌تری دارد و به طور کامل سطح کاغذ را می‌پوشاند. این ویژگی باعث شده تا گواش یک ابزار‌ ایده‌آل برای ایجاد کنتراست‌های قوی و بک‌گراند‌های یکنواخت باشد. آبرنگ هم با ایجاد لایه‌های شفاف و نازک باعث می‌شود جلوه‌های ظریف و ملایمی در نقاشی شما شکل بگیرد. 

همچنین رنگ‌های این محصول به دلیل رقیق بودن باعث ایجاد لایه‌های متعدد و بازی با رنگ و نور می‌شوند. یکی از باکیفیت‌ترین برندهای این محصول، آبرنگ شین هان محصول کشور کره جنوبی است که به شکل تیوپی عرضه می‌شود، تنوع زیادی در رنگ‌ها دارد و کیفیت رنگ‌دهی آن بالا است.

 

  • نحوه جذب رنگ در کاغذ

اینکه رنگ چطور جذب کاغذ می‌شود، یکی از عوامل موثر بر نتیجه نهایی است که ارزش و زیبایی آثار هنری را مشخص می‌کند. با مقایسه آبرنگ و گواش به راحتی متوجه می‌شوید که آبرنگ با داشتن بافت رقیق و شفاف، جذب سریع‌تری دارد و سرعت و دقت هنرمند را بالا می‌برد. 

در مقابل گواش با غلظت بالا، دیر جذب است؛ اما سطح کاغذ را به طور کامل پوشش می‌دهد. این ویژگی کمک می‌کند کشیدن لایه‌های مختلف رنگی و اصلاح اشتباهات نقاشی آسان‌تر شود.

 

  • تنوع در ساخت رنگ‌ها

تا کنون با مقایسه آبرنگ و گواش شاید به این نتیجه رسیده باشید که گواش گزینه بهتری است، در حالی که نقاشی با آبرنگ هم جذابیت‌های خودش را دارد. برای مثال با آبرنگ می‌توانید متنوع‌ترین ترکیب رنگ‌ها را بسازید.

 اگر میزان آب را تغییر دهید و از ترکیب رنگ‌های مختلف استفاده کنید، باعث خلق سایه‌ها و رنگ‌های جدید و منحصربه‌فرد می‌شوید. در حالی که با استفاده از گواش به دلیل غلظت و پوشش‌دهی بالا، تنوع رنگی کم‌تری برای خلق آثار هنری خود دارید.

 

  • روشن کردن رنگ‌ها

یک فرق آبرنگ و گواش مربوط به شیوه روشن کردن رنگ‌ها است؛ زیرا هنرمند به هر دو رنگ‌های تیره و روشن احتیاج پیدا می‌کند. برای روشن کردن رنگ گواش باید آن را با رنگ سفید ترکیب کنید، در حالی که با رقیق کردن آبرنگ با آب می‌توانید به روشنایی مورد نظرتان برسید. 

خرید آبرنگ ایرانی و خارجی

  • مقاومت در برابر آب

در مقایسه آبرنگ و گواش، یکی از تفاوت‌های مهم مربوط به مقاومت رنگدانه‌ها در برابر آب است. ذرات و ترکیبات تشکیل‌دهنده هر دو ماده مقاومت متفاوتی در برابر آب دارند. برای مثال گواش مقاومت بیش‌تری نسبت به آبرنگ و مقاومت کم‌تری نسبت به رنگ‌های اکریلیک دارد. همچنین خیلی دچار تغییر شکل یا رنگ نمی‌شود.

 

  • بافت رنگ

بافت رنگ، مهم‌ترین فرق گواش و آبرنگ است. آبرنگ باعث ایجاد رنگ‌های روشن و شفاف و درخشنده می‌شود، در حالی که بافت گواش توانایی محدودی برای رنگ‌آمیزی یا تغییر رنگ دارد. اگر ظرافت و زیبایی آثار هنری برایتان اهمیت دارد، آبرنگ آقامیری بهترین برند تولید کننده این محصول در ایران است که بافت خاصی به سطح کار شما می‌دهد و در کنار کیفیت عالی، قیمت مقرون‌به‌صرفه‌ای هم دارد.

 

  • رسم خطوط زیر رنگ

برای رسم خطوط زیر رنگ با مداد یا خودکار بهتر است از آبرنگ استفاده کنید. از آنجایی که رنگ‌های گواش از خاصیت کدر بودن برخوردار هستند؛ نمی‌توانید زیر نقاشی با این رنگ‌ها خط بکشید. در یک نقاشی آبرنگ ساده می‌توانید به واسطه رسم خطوط، تغییرات جذابی به وجود بیاورید.

 

  • عملکرد رنگ‌ها

با مقایسه آبرنگ و گواش می‌توانید تفاوت عملکرد رنگ‌هایشان را متوجه شوید. برای نقاشی کشیدن با آبرنگ باید ابتدا از رنگ‌های روشن و بعد از رنگ‌های تیره استفاده کنید. مثلا وقتی پس زمینه طرح، تیره است، ابتدا باید رنگ‌های روشن‌ را استفاده کنید. اما در نقاشی با گواش فرقی ندارد که کار خود را با رنگ‌های تیره یا روشن شروع کنید.

 

  • عمق بخشیدن به اثر

گاهی مهم‌ترین تفاوت آبرنگ و گواش خاصیت عمق بخشیدن به اثر است. اگر می‌خواهید اثر شما عمق بیش‌تری پیدا کند، گواش با خاصیت کدر بودن باعث ایجاد تاثیری عمیق بر ذهن بیننده می‌شود. در حالی که لایه‌بندی اثر با آبرنگ بسیار سبک و متنوع به نظر می‌رسد. 

 

  • هزینه و دسترسی به تجهیزات مورد نیاز

به طور کلی قیمت آبرنگ و گواش خیلی اختلاف زیادی ندارند و با توجه به برند، کشور سازنده، تعداد رنگ و… دچار کاهش یا افزایش می‌شوند. تجهیزات مورد نیاز شامل قلم مو، بوم نقاشی، کاغذ و رنگ‌های مخصوص و… برای تکنیک گواش مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند و در سایز‌های بزرگ وجود دارند. از این رو هنرمندان عزیز می‌توانند از آن‌ها برای پروژه‌های تمرینی و آموزشی خود استفاده کنند. آبرنگ‌های با کیفیت به دلیل برخورداری از رنگدانه‌های خاص و منحصربه‌فرد ممکن است قیمت بیش‌تری داشته باشند.

 

  • تاثیر بر سلامتی

با مقایسه آبرنگ و گواش می‌توان فهمید که هر دو تکنیک بر پایه آب کار می‌کنند و نسبت به رنگ روغن، حلال‌های سمی کم‌تری دارند. به همین دلیل گواش و آبرنگ می‌توانند در منزل و محیط‌های آموزشی در اختیار کودکان و نوجوانان قرار بگیرند. البته ممکن است برخی رنگدانه‌های موجود در این رنگ‌ها دارای مواد شیمیایی مضر باشند.

 

  • تاریخچه

بر اساس آثار هنری به جا مانده از دوره‌های مختلف، گواش قدمت طولانی‌تری در تاریخ دارد و در قرون وسطی برای خلق آثار خطی کاربرد‌های فراوانی داشته است. آبرنگ هم با برخورداری از تاریخچه غنی، اولین بار در قرن ۱۵ و ۱۶ توسط یک نقاش آلمانی به کار گرفته شد و بعد محبوبیت زیادی در هنر‌های شرقی و تابلو‌های سبک منظره اروپایی پیدا کرد.

 

  • تاثیر روان‌شناختی

با مقایسه آبرنگ و گواش از نظر تاثیر روانشناختی می‌توان به نتایج جالبی دست پیدا کرد. گواش با داشتن رنگ‌های مات و جامد باعث انتقال احساساتی مثل قدرت و استحکام می‌شود. در حالی که آبرنگ به دلیل سیال بودن و شفافیت رنگ‌ها یک سری عواطف انسانی لطیف مثل حس آرامش و ثبات را به بیننده انتقال می‌دهد.

 

  • آموزش و یادگیری کار با آن

افراد مبتدی، کار با گواش را راحت‌تر از آبرنگ می‌دانند. استفاده از این تکنیک به دلیل پوشش‌دهی بالا، تصحیح اشتباهات را راحت‌تر می‌کند. بنابراین اگر حین کار خطایی رخ دهد، یک لایه جدید آن را می‌پوشاند. در مقابل، آموزش آبرنگ با داشتن رنگدانه‌های رقیق و شفاف به دقت و ظرافت بیش‌تری احتیاج دارد و اصلاح اشتباهات در این تکنیک سخت و زمان‌بر است.

یادگیری آبرنگ و گواش

  • از نظر نگهداری اثر

از آنجا که رنگ‌های مات و ضخیم گواش تحت تاثیر نور و رطوبت قرار دارند، نگهداری گواش نسبت به آبرنگ، آسان‌تر است. در مقابل، تابلو‌های آبرنگ به نور حساس هستند و به مراقبت بیش‌تری احتیاج دارند. آبرنگ رایمون یکی از محصولات ایرانی است که علاوه بر ماندگاری بالا، پیگمنت‌های قوی ساخت کشورهای هند و آلمان را در خود دارد. آبرنگ‌های این برند تنوع زیادی دارند و در قالب رنگ‌های تکی هم به فروش می‌رسند. 

 

  • ارزش اثر

مقایسه آبرنگ و گواش از نظر ارزش آثار هنری کار درستی نیست؛ زیرا قیمت نقاشی به جای نوع تکنیک و ابزار‌های استفاده شده به شهرت هنرمند، کیفیت اثر و میزان تقاضا بستگی دارد. آثار آبرنگ و گواش هر دو این قابلیت را دارند که نزد هنردوستان با قیمت مناسبی به فروش برسند. به شرطی که توسط هنرمندان برجسته‌ای خلق شده باشند.

 

  • محبوبیت میان هنرمندان

در طول تاریخ، نقاشان ماهر و برجسته از هر دو تکنیک آبرنگ و گواش برای خلق آثار هنری خاص و منحصربه‌فرد استفاده کردند. برای مثال یکی از نقاشان مطرح انگلیس در قرن ۱۸ و ۱۹ میلادی با الهام گرفتن از دریا و اقیانوس، مناظر خیره‌کننده‌ای از طبیعت خلق کرد. او برای خلق این آثار از تکنیک آبرنگ استفاده می‌کرد. در حالی که در همان زمان یک نقاش معروف سوئیسی‌ به نام پاول کله، گواش را برای خلق آثار هنری متنوع و رنگارنگ انتخاب کرده بود و از آن در سبک‌های کوبیسم، سورئالیسم و اکسپرسیونیسم استفاده می‌کرد.

 

  • بهترین مارک

اگر به دنبال یک محصول با کیفیت هستید و می‌خواهید نقاشی را به طور حرفه‌ای دنبال کنید، به سراغ برند‌های معتبر و شناخته شده بروید. خوشبختانه امروزه برند‌های ایرانی و خارجی با کیفیت در زمینه تولید انواع گواش و آبرنگ فعالیت دارند و محصولات خود را با بهترین قیمت وارد بازار می‌کنند. در ادامه لیست بهترین مارک آبرنگ و گواش را بررسی کردیم:

 

بهترین مارک‌های آبرنگ بهترین مارک‌های گواش
اونر اونر
پلیکان پارس
پیکاسو ساکورا
آقامیری
فابرکاستل

 

بررسی شباهت‌های آبرنگ و گواش

با مقایسه آبرنگ و گواش می‌توان متوجه شد که این دو ماده خیلی با هم متفاوت هستند؛ اما هر دو از آب و صمغ عربی تشکیل شدند. گواش و ابرنگ از لحاظ مقادیر مواد تشکیل‌دهنده با هم فرق دارند و به همین دلیل تاثیر متفاوتی از خود نشان می‌دهند؛ اما هر دو با آب، رقیق و خیلی زود روی کاغذ خشک می‌شوند. همچنین هر دو می‌توانند به‌صورت ترکیبی برای کشیدن نقاشی یا خلق یک اثر هنری زیبا استفاده شوند.

قیمت بهترین گواش و آبرنگ ایرانی

گواش بهتر است یا آبرنگ؟

در این مطلب با مقایسه آبرنگ و گواش توانستیم مزایا و معایب هر کدام را بررسی کنیم. در آخر باید بگوییم که نمی‌توانیم از بین این‌ دو محصول، یک مورد را به‌عنوان بهترین محصول پیشنهاد دهیم؛ زیرا متناسب با سبک نقاشی خود، برای خلق اثر‌های هنری مختلف به هر دو احتیاج داریم. 

بنابراین بهتر است بر اساس تجربه و نیاز‌های نقاش تصمیم بگیریم. به طور کلی اگر می‌خواهید با در اختیار داشتن طیف وسیعی از رنگ‌ها یک اثر هنری لطیف و شفاف خلق کنید، به سراغ آبرنگ بروید. اما اگر به کنترل رنگ‌ها، پوشش‌دهی بالا و اصلاح اشتباهات اهمیت می‌دهید، کار با گواش را انتخاب کنید. در جدول زیر می‌توانید اصلی‌ترین تفاوت‌های این دو محصول را در یک نگاه ببینید:

 

گواش آبرنگ
پوشش‌دهی بالا تغییر رنگ و شکل هنگام ترکیب با آب
کدر شفاف
عدم جذب در کاغذ امکان جذب در کاغذ
استفاده از رنگ سفید برای روشن کردن رنگ‌ها استفاده از آب برای روشن کردن رنگ‌ها
خشک شدن سریع دیرتر خشک شدن
دارای رنگدانه‌های بزرگ‌تر دارای رنگدانه‌های ریز
غلیظ رقیق

 

سخن پایانی

در این مطلب تفاوت نقاشی با گواش و آبرنگ را از لحاظ سرعت خشک شدن، بافت رنگ، پوشش‌دهی، نتیجه نهایی اثر و… بررسی کردیم. در پایان لازم است بدانید که آثار هنری که با گواش و آبرنگ خلق می‌شوند، همگی از لحاظ ارزش مادی یکسان هستند و تعیین قیمت آن‌ها بر اساس شهرت و مهارت هنرمند صورت می‌گیرد. 

بنابراین هنرمندان عزیز می‌توانند بعد از بررسی این مقایسه آبرنگ و گواش با توجه به سبک هنری خود، کار با گواش یا آبرنگ را برای خلق آثار ارزشمند شروع کنند. البته پیشنهاد ما این است که کودکان و افراد مبتدی ابتدا کار با گواش را یاد بگیرند و بعد به سراغ آبرنگ بروند.

 

سوالات متداول

برای نقاشی روی سفال از آبرنگ استفاده کنم یا گواش؟

به دلیل پوشش رنگ بالا و مقاومت در برابر آب، گواش انتخاب بهتری برای نقاشی روی سفال است.

برای سایه روشن در نقاشی از گواش استفاده کنم یا آبرنگ؟

به دلیل ویژگی‌های آبرنگ، پیشنهاد می‌کنیم از این محصول برای سایه روشن در نقاشی خود استفاده کنید.

برای انتخاب بین گواش و آبرنگ به چه نکاتی دقت کنم؟

توجه به نکاتی مانند نوع بافت مورد نظر، امکان اصلاح اشتباهات و امکان کنترل بر رنگ می‌توانید تصمیم بگیرید که کدام یک از این دو انتخاب بهتری برای کار شماست.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه‌ی آبرنگ و گواش در نقاشی
فهرست مطالب
مقایسه‌ی آبرنگ و گواش در نقاشی
فهرست مطالب